Annette Herbst +45 29 44 48 18 info@historicum.dk

Krydderurter og sygdomme i middelalder og renæssancen

En spændende fortælling om hvordan urter blev brugt i maden, ved bryllupeer og ikke mindst mod trolddom

Krydderurter og sygdomme i middelalder og renæssancen

Indhold

En god beretning om hvordan urter blev brugt som medicin, i mad, ved bryllupper og begravelser og ikke mindst mod trolddom.

Renæssancens mennesker troede på Signaturlæren, hvor Gud havde skabt en lægeplante mod enhver sygdom, og planten var forsynet med en særlig signatur, der viste, hvad den skulle bruges imod. Fx kureres leversygdomme med blå anemone, fordi blade er leverformede og har leverens brune farve.

I 1500 siger den Schweiziske læge ”Ligesom man kender kvinden på formen, kender man lægemidlerne. Ligesom Gud har skabt alle sygdomme, har han også skabt et middel for hver af dem. De findes overalt i naturen, thi hele verden er et apotek”. 

Der fortælles også om overtro forbundet med urterne. Fx. hvis du bærer dild i dine sko bliver du lykkelig gift. Purløg giver dig problemfyldte drømme og rucola, styrke tankeoverføringen.

I foredraget berøres også emner som borddækning, for høj og lav og hvilke traditioner der er bygget omkring vores bord. De gode beretninger bliver underbygget af medbragte urter og andre spændende effekter.

Praktiske informationer

Varighed: 2 timer

Extra

  • tilkøb af markedsføringspakke der indebærer, Layout af trykklare plakater i A4 og A3, en pressemeddelelse samt udsendelse af denne til lokale medier, banner til facebook, hjemmesider etc. 

Billeder

Adresse

Hessgade 1, 5500 Middelfart

Ring til os

Annette Herbst + 45 2944 4818

E-mail

Annette Herbst: info(a)historicum.dk